Hooikoorts

Hooikoorts is een vervelende en veelvoorkomende allergische reactie die vooral actief is in de bloeimaanden. Door pollen buiten de deur te houden zullen de klachten binnenshuis enorm verminderen.

De oorzaak van de hooikoortsklachten

Vooral in de zomer is het lekker om de ramen open te kunnen doen. Echter, hierdoor dringen pollen eenvoudig het huis binnen. Vanaf dit moment hebben de pollen vrij spel. Ze nestelen zich in onder andere meubels en gordijnen, waardoor het moeilijk is om de lucht weer vrij van pollen te krijgen.

Hooikoortsklachten verminderen

De Air 70 zorgt voor schone en frisse lucht in huis door pollen en andere fijnstoffen uit de buitenlucht te filteren. De lucht wordt op een efficiënte en energiezuinige manier gefilterd voordat de lucht het huis binnenkomt.

Wanneer ramen gesloten blijven, vermindert de luchtkwaliteit binnenshuis met betrekking tot het vocht- en zuurstofgehalte razend snel. Het overtollige vocht en de verbruikte lucht kunnen met gesloten ramen niet afgevoerd worden naar buiten. Hierdoor komt er geen verse lucht meer naar binnen. Dit kan in het ergste geval leiden tot een dusdanig slechte luchtkwaliteit, waardoor andere klachten zoals schimmelvorming en overige lichamelijke klachten kunnen ontstaan.

Werking Air 70

De Air 70 is een ventilatiesysteem die binnenkomende lucht filtert en vervuilde lucht afvoert. Het filter in de Air 70 houdt schadelijke en ongewenste stoffen tegen. Wanneer de Air 70 toegepast wordt in verband met hooikoortsklachten, dient een PM1/F7-pollenfilter geïntegreerd te worden in het systeem. Meer informatie over deze filter is te vinden op de accessoires pagina. Het systeem is geschikt voor een enkele ruimte en hoeft nergens op aan gesloten te worden (decentraal ventilatiesysteem). 

Tegelijkertijd wordt de verbruikte lucht en overtollig vocht geruisloos naar buiten gedrongen door de zuiverende werking van de Air 70. De lucht binnen wordt voortdurend ingeruild tegen zuurstofrijke, frisse en gefilterde lucht van buiten. Door de warmtewisselaar wordt een prettige binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de buitentemperatuur.

Aankoopproces - Specificaties & prijzen - Contact