Ventilatie op de kinderkamer

Kinderen lopen extra risico op gezondheidsklachten door een slechte luchtkwaliteit. Slechte lucht is extra schadelijk doordat het immuunsysteem, de longen en de hersenen bij kinderen nog in ontwikkeling zijn.

De luchtkwaliteit in de kinderkamer

Veel meubels zijn een bron van chemicaliën, wat een grote invloed heeft op de luchtkwaliteit in kinderkamers. Onder andere wiegjes en commodes zijn bronnen van luchtvervuiling. Daarnaast hebben verfdampen en schoonmaakmiddelen een negatieve invloed op de luchtkwaliteit.

De luchtkwaliteit verbeteren

Om de luchtkwaliteit in kinderkamers te verbeteren is goede ventilatie van essentieel belang.  De schadelijke stoffen dienen voortdurend afgevoerd te worden. Het openzetten van een raam brengt daarnaast verse lucht naar binnen, maar deze lucht wordt niet gefilterd. Daarnaast is de verse lucht snel verbruikt wanneer het raam weer gesloten wordt. Daarom is een continue stroom van schone en frisse lucht essentieel voor een gezonde kinderkamer.

Werking Air 70

De Air 70 is een ventilatiesysteem die binnenkomende lucht filtert en vervuilde lucht afvoert. Het systeem is geschikt voor een enkele ruimte en hoeft nergens op aan gesloten te worden (decentraal ventilatiesysteem). Het filter houdt onder andere fijnstof en andere schadelijke stoffen tegen. Tegelijkertijd wordt verbruikte lucht en overtollig vocht geruisloos naar buiten gedrongen door de zuiverende werking van de Air 70. De lucht binnen wordt voortdurend ingeruild tegen zuurstofrijke, frisse en gefilterde lucht van buiten. Door de warmtewisselaar wordt een prettige binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de buitentemperatuur.

Aankoopproces - Specificaties & prijzen - Contact