Voorkom vocht en schimmel in huis

Woningen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd. Prettig voor de energierekening en het comfort in huis. Voorwaarde is wel dat de woning goed moet worden geventileerd. In huis ontstaat namelijk veel vocht door bijvoorbeeld transpireren, uitademen, wassen, koken en douchen, Het is belangrijk dat deze vochtige en vervuilde lucht de woning wel weer uit kan. Vocht veroorzaakt namelijk schimmels wat uiteindelijk tot gezondheidsklachten kan leiden. Met de Air 70 kun je op een energiezuinige manier ventileren waarbij vervuilde lucht, vocht en schimmel de woning uit gaat.  

Wat zijn schimmels en hoe onstaat het?

Schimmels worden verspreid door minuscule schimmelsporen die overal in de lucht aanwezig zijn. Ze zweven door de lucht en komen via een open raam of deur ook in onze huizen terecht. Schimmelsporen hebben vocht nodig om te kunnen groeien tot schimmel. Overal in huis waar het langdurig vochtig is, kunnen schimmels ontstaan. Veel voorkomende plaatsen zijn de badkamer, vochtige meterkast, kelder/kruipruimte, keuken en slaapkamer en de ruimte waar de was hangt te drogen. Dit zijn plekken waar de lucht kan afkoelen (hoeken, achter kasten en bedden) en waar  de luchtvochtigheid zich dus ter plekke concentreert tot een klimaat waar schimmels zich makkelijk kunnen ontwikkelen. Zo’n ontwikkeling kan al binnen enkele dagen plaatsvinden. Maatregelen moeten dus snel genomen worden om gezondheidsklachten en beschadiging aan het interieur (bijvoorbeeld lelijke plekken op de muur) te voorkomen.

Vochtproblemen ontstaan door: gebrek aan ventilatie, slechte afzuiging of beperkte hygiëne. 

 

Wat zijn de gevolgen van schimmel en vocht in huis?

Schimmels in huis kunnen leiden tot diverse gezondheidsklachten zoals allergische reacties, vermoeidheid, huiduitslag, klachten aan de luchtwegen en hoofdpijn. Naast gezondheidsklachten kunnen vocht en schimmels het meubilair en de constructie van de woning aantasten.

Zijn schimmels schadelijk?

Schimmelsporen kunnen aanleiding geven tot huidirritaties en allerlei allergische klachten. Met name mensen met luchtwegproblemen of allergieën kunnen er erg gevoelig voor zijn (hoesten, benauwdheid). Langdurige blootstelling kan tot chronische klachten leiden. Daarnaast is een vochtige ruimte de ideale  leefomgeving voor de huisstofmijt. 

Voorkom schimmels in huis met de Air 70

Heb je schimmels in huis? Dan heb je een vochtprobleem in de woning. Om de schimmel effectief aan te pakken, moet je daarom eerst het vochtprobleem bestrijden. Een verhoging van de luchtvochtigheid in huis kan tegengegaan worden door goede ventilatie. De vochtsensor in de Air 70  stuurt de ventilatie aan op basis van de luchtvochtigheid. Wanneer deze een te hoge waarde aanneemt, wordt er automatisch meer geventileerd waardoor het vocht de woning uit gaat.

Aankoopproces - Specificaties & prijzen - Contact