Ventilatie in de slaapkamer

De slaapkamer is de plaats in huis waar je gemiddeld de meeste tijd doorbrengt. Een volwassene geeft tijdens het slapen ongeveer een halve liter vocht af. Dit zorgt ervoor dat bij een persoon de luchtkwaliteit na een nacht slapen zo slecht is, dat dit niet onderdoet voor de vervuiling in een grote stad. Je kan wel nagaan wat het met de luchtkwaliteit doet wanneer je met zijn tweeën slaapt. 

Naast de menselijke uitstoot van het vocht, stoten meubels en gordijnen ook nog eens formaldehyde uit. Formaldehyde komt vooral voor in de spaanplaten van de meubels en wordt daarnaast gebruikt in vele lijmmiddelen.

 

"Formaldehyde kan de ogen, neus en keel irriteren. Er kan ook hoofdpijn en huidirritatie optreden. Het is zelfs mogelijk om een beroepsastma op deze stof te ontwikkelen"

Oplossingen

Om de slaapkamer te luchten, slapen veel mensen met een open raam. Hoewel dit tijdelijk zorgt voor frisse lucht in de kamer is deze oplossing niet ideaal. De hoeveelheid verse lucht die hiermee zijn weg de kamer in kan vinden ligt laag. Daarnaast kost het 's winters veel energie kosten om de slaapkamer op temperatuur te houden.

Het openen van een raam op momenten dat er niemand aanwezig is op de kamer is geen goed alternatief. De schone lucht is na het sluiten van het raam namelijk snel verbruikt zijn. Een ventilatiesysteem met warmte of koude terugwinning met voortdurende ventilatie is de perfecte oplossing. Het ventilatiesysteem zorgt voor een continue toestroom van frisse lucht in de slaapkamer zonder dat de binnentemperatuur daar onder te lijden heeft.

Werking Air 70

De Air 70 is een ventilatiesysteem die binnenkomende lucht filtert en vervuilde lucht afvoert. Het systeem is geschikt voor een enkele ruimte en hoeft nergens op aangesloten te worden (decentraal ventilatiesysteem). Het filter houdt onder andere fijnstof en andere schadelijke stoffen van buiten tegen. Tegelijkertijd wordt verbruikte lucht en overtollig vocht geruisloos naar buiten gedrongen door de zuiverende werking van de Air 70.

De lucht binnen wordt voortdurend ingeruild tegen zuurstofrijke, frisse en gefilterde lucht van buiten. Door de warmtewisselaar wordt een prettige binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de buitentemperatuur.

Aankoopproces - Specificaties & prijzen - Contact