Schadelijke stoffen uit rook

Dat roken op zichzelf ongezond is, is inmiddels geen geheim meer.  Het is ten allen tijde af te raden om binnen te roken. Blootstelling aan schadelijke stoffen dient zo veel mogelijk te beperkt te worden. Hier hebben niet alleen rokers zelf profijt van, maar ook hun omgeving.

Rook in huis

De rook die van een sigaret komt en uitgeblazen wordt, bevat allerlei giftige en schadelijke stoffen zoals benzeen, lood, arseen en fijnstof. Deze stoffen blijven in huis hangen, ook nadat de rookgeur weg is. Je ziet en ruikt ze echter niet. De stoffen kunnen tot wel 5 uur blijven rondzweven, waarna ze zich kunnen nestelen aan onder andere meubilair, gordijnen, tapijt en zelfs kleding.

De schadelijke stoffen kunnen ook mee naar binnen genomen worden via kleding. Hierdoor komen deze stoffen ook binnen zonder dat er daadwerkelijk binnen gerookt wordt.

Ventileren van extra belang

Een luchtverfrisser gebruiken tegen de rooklucht helpt simpelweg niet om de luchtkwaliteit te verbeteren. De vieze lucht wordt door de luchtverfrisser enkel gemaskeerd. Een constante toevoer van frisse en schone lucht en afvoer van vervuilde lucht is in dit geval van extra belang. Zonder deze toe- en afvoer worden de schadelijke stoffen ingeademd.

Werking Air 70

De Air 70 is een ventilatiesysteem die binnenkomende lucht filtert en vervuilde lucht afvoert. Het systeem is geschikt voor een enkele ruimte en hoeft nergens op aan gesloten te worden (decentraal ventilatiesysteem). Het filter houdt onder andere fijnstof en andere schadelijke stoffen van buiten tegen, waardoor er constant frisse en gezuiverde lucht binnen komt.

De vervuilde lucht en overtollig vocht wordt geruisloos naar buiten gedrongen door de zuiverende werking van de Air 70. De lucht binnen wordt voortdurend ingeruild tegen zuurstofrijke, frisse en gefilterde lucht van buiten. Door de warmtewisselaar wordt een prettige binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de buitentemperatuur.

Aankoopproces - Specificaties & prijzen - Contact