De veelgestelde vragen over de Air 70

1. Wat is een Air 70?

2. Hoe zorgt de Air 70 voor frisse lucht in huis?

3. Wat is het verschil tussen de Air 70 en de Air 70 Plus?

4. Hoe wordt de Air 70 geplaatst?

5. Kan de Air 70 op elke gewenste plaats in de gevel worden gemonteerd?

6. Is het mogelijk om een Air 70 in een kelder te plaatsen?

7. Is het mogelijk om een Air 70 op een schuin dak te plaatsen?

8. Is het mogelijk om meerdere Air 70 toestellen in huis te plaatsen?

9. Hoe krijg ik de kap van de Air 70 in de gewenste kleur?

10. Heeft een Air 70 onderhoud nodig?

11. Hoe vaak moet het filter in de Air 70 vervangen worden?

12. Hoe moet het filter in de Air 70 worden schoongemaakt?

13. Waar kan ik filters bestellen voor de Air 70?

14. Hoeveel geluid produceert de Air 70?

15. Hoeveel stroom verbruikt de Air 70?

 

Wat is een Air 70?

De Air 70 is een decentraal ventilatiesysteem met warmteterugwinning voor toepassing in de gevel en is geschikt voor een enkele ruimte. De Air 70 hoeft nergens op aangesloten te worden.

 

Hoe zorgt de Air 70 voor frisse lucht in huis?

De Air 70 filtert de binnenkomende lucht en voert vervuilde lucht van binnenuit af. Het filter in de Air 70 houdt schadelijke en ongewenste stoffen tegen. Door de warmtewisselaar wordt de binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de buitentemperatuur. Met de Air 70 gaat dus geen warmte verloren (energiezuinige ventilatie).

 

Wat is het verschil tussen de Air 70 en de Air 70 Plus?

De Air 70 Plus beschikt over een aangepaste printplaat, waardoor het mogelijk is om verschillende extra accessoires toe te voegen aan het systeem zoals een CO2 - of vochtmeter.

 

Hoe wordt de Air 70 geplaatst?

Na een bestelling nemen wij binnen 2 werkdagen contact met u op om een afspraak in te plannen. Vervolgens wordt de Air 70 in een dagdeel door een van onze installateurs geplaatst. Meer informatie: https://www.air70.nl/installatie-air-70/

 

Kan de Air 70 op elke gewenste plaats in de gevel worden gemonteerd?

Bij het plaatsen van de Air 70 moet er aan een aantal voorwaarden voldaan worden. De Air 70 dient minimaal 1.80 m boven de vloer worden gemonteerd. De Air 70 kan niet boven een raam of deur worden geplaatst en de ruimte waar het binnendeel van het toestel wordt geplaatst moet vorstvrij zijn. Kijk voor de voorwaarden op https://www.air70.nl/installatie-air-70/

 

Is het mogelijk om een Air 70 in een kelder te plaatsen?

De Air 70 heeft een directe afvoer naar buiten nodig. Mocht de kelder volledig ondergronds liggen, dan is het niet mogelijk een Air 70 te plaatsen. Meer informatie: https://www.air70.nl/installatie-air- 70/

 

Is het mogelijk om een Air 70 op een schuin dak te plaatsen?

Nee, het is niet mogelijk een Air 70 in een schuin dak te installeren. De unit dient altijd horizontaal te worden gemonteerd in een gevel.

 

Is het mogelijk om meerdere Air 70 toestellen in huis te plaatsen?

Ja, het is mogelijk meerdere Air 70 toestellen in huis te plaatsen. De Air 70 is uitermate geschikt om aparte kamers te voorzien van schone lucht. In grotere ruimtes is het eventueel mogelijk meerdere Air 70 toestellen aan elkaar te koppelen met de eBus. Meer informatie: https://www.air70.nl/accessoires/

 

Hoe krijg ik de kap van de Air 70 in de gewenste kleur?

De kap is in iedere gewenste kleur te schilderen met reguliere verf. De kap wordt standaard in een witte kleur geleverd.

 

Heeft een Air 70 onderhoud nodig?

Het onderhoud van een Air 70 is beperkt tot het periodiek reinigen of vervangen van de filters. De filters hoeven pas te worden gereinigd indien dit wordt aangegeven op het display. Het toestel mag nooit zonder filters worden gebruikt.

 

Hoe vaak moet het filter in de Air 70 vervangen worden?

Voor een goede werking van het toestel moet een standaard filter over het algemeen maandelijks worden gereinigd en minimaal 1 keer per jaar te worden vervangen. Indien de filters moeten worden gereinigd, wordt dit aangegeven op het display (filtermelding). Bij de vierde filtermelding dient het filter te worden vervangen. Bij het gebruik van een fijnstoffilter adviseren wij minimaal 2x per jaar het fijnstoffilter te vervangen. In Nederland zijn er helaas gebieden waar de verontreiniging in de lucht wat hoger is waardoor de zogenaamde “standtijd” van het filter lager wordt en daardoor eerder vervanging van het filter noodzakelijk is.

 

Hoe moet het filter in de Air 70 worden schoongemaakt?

Voor een goede werking van uw Air 70 raden wij aan om de filter maandelijks te reinigen met een stofzuiger.

 

Waar kan ik filters bestellen voor de Air 70?

U kunt de officiële Air 70 filters eenvoudig bestellen via www.mijnbrink.nl.

 

Hoeveel geluid produceert de Air 70?

De Air 70 is het stilste decentrale ventilatietoestel dat momenteel op de markt is. Het uiteindelijke geluid wat de Air 70 produceert is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de ruimte en de ventilatiestand. U kunt contact met ons opnemen om uw specifieke situatie te bespreken.

Hoeveel stroom verbruikt de Air 70?

Een Air 70 verbruikt ten opzichte van wat het oplevert heel weinig stroom. In combinatie met een CO2-sensor is het jaarverbruik gemiddeld 65 kWh (Bron: Ecodesign).; in geld uitgedrukt is dit circa €15,-. Daar komt nog eens bij dat met de Air 70 het tienvoudige aan stookkosten (voor verwarming) wordt bespaard. In tegenstelling tot ventilatie door middel van het openen van ramen gaat met de Air 70 tijdens de koude winterperiode geen warmte verloren tijdens het ventileren. Door de warmtewisselaar in de Air 70 wordt de binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de temperatuur buiten. Een erg goede investering dus!