Rekening houden met ventilatie bij het verbouwen

Als je je woning gaat verbouwen is de kans groot dat je nagedacht hebt over isolatie. Maar heb je ook nagedacht over de ventilatie? Wanneer een huis geïsoleerd wordt met als doel de warme lucht binnen te houden, dan wordt er zonder goede ventilatie geen frisse lucht meer aangezogen. Het gevolg is dat de luchtkwaliteit binnenshuis ondermaats wordt. Zonde als je veel geld en energie in je verbouwing stopt. Wanneer een ruimte niet goed geventileerd is, dan kan onderandere condensvorming aan de binnenkant van de ramen ontstaan. Op de ramen is het vocht dan nog zichtbaar, maar je kan je wellicht voorstellen dat als het vocht in de muren of plafond trekt dat verre van ideaal is.

Oplossingen

Vele mensen zien het openen van een raam als de oplossing voor ventilatieproblemen. Ideaal is het openen van een raam echter niet. De hoeveelheid frisse lucht die via een raam binnenkomt is niet altijd voldoende en is na het sluiten van het raam snel verbruikt. Bovendien is die lucht niet in alle gevallen even fris, zo kan je je voorstellen dat het niet wenselijk is om in het voorjaar je huis vol met pollen te hebben of de lucht van een drukke weg naar binnen te halen. Daarnaast doe je met deze oplossing de energie die je in het isoleren van je woning hebt gestopt te niet.

Werking Air 70

De Air 70 is een ventilatiesysteem die binnenkomende lucht filtert en vervuilde lucht afvoert. Het systeem is geschikt voor een enkele ruimte en hoeft nergens op aan gesloten te worden (decentraal ventilatiesysteem). Doordat het systeem niet op een centrale basis aangesloten hoeft te worden is het eenvoudig in bijvoorbeeld een uitbouw of gemoderniseerde ruimte te plaatsen. Het filter houdt pollen en andere schadelijke stoffen buiten de deur.

Tegelijkertijd wordt verbruikte lucht en overtollig vocht geruisloos naar buiten gedrongen door de zuiverende werking van de Air 70. De lucht binnen wordt voortdurend ingeruild tegen zuurstofrijke, frisse en gefilterde lucht van buiten. Door de warmtewisselaar wordt de binnentemperatuur gehandhaafd onafhankelijk van het verschil met de buitentemperatuur.

Aankoopproces - Specificaties & prijzen - Contact